Om SPOR


SPOR festivalen er en ny festival i Århus for nutidig tone-og lydkunst.
Ligesom Numus er SPOR en festival for musik, der forsøger at bryde med kommercialisme og vanetænkning. SPOR er den nye festival, Numus var den gamle og nu nedlagte.
Vi har valgt at kalde festivalen for SPOR, fordi navnet fortæller mange ting om, hvad vi er: hver festival har sit eget kunstneriske SPOR, den har hjemsted i DSB’s gamle Centralværksted, den vil gerne sætte sig SPOR i sindet  – lydspor, om man vil.

SPOR festivalen har, som Numus havde det, til formål at give et indblik i den nye tone-og lydkunst her i landet og internationalt. Numus festivalen blev 25 år gammel inden initiativtager Karl Aage Rasmussen overlod et nyt festivalinitiativ til yngre kræfter.
Vi – de yngre kræfter – vil forsøge at lave en festival, der kompromisløst forsøger at vise sider af den moderne musik, som er levende, visionære og fulde af kraft.
SPOR festivalen lader hvert år én person forme programmet, i stedet for at diskutere os frem til et kompromis i bestyrelsen. Personen – kuratoren – sikrer, at festivalen bliver udtryk for én stærk kunstnerisk vision.

Kuratoren tegner kun festivalen i ét år, så finder vi – gennem en konkurrence, og gennem invitation fra bestyrelsen – en ny kurator til året efter. På den måde sikrer vi os, at festivalen hvert år skifter SPOR og undgår ensretning. Konkurrencen kan man læse om – og tilmelde sig – her på web-siden.

 

Bestyrelsen af SPOR består af komponister og musikere, der alle er en del af Århus´musikliv:
Simon Steen-Andersen/komponist//Lasse Laursen/Komponist og docent ved DJM//Claus Olesen/musiker og lærer ved DJM//Jens Voigt Lund/komponist(næstformand)//Thomas Agerfeldt Olesen/komponist (formand)

Bestyrelsens arbejde følges gennem kontinuerlige møder af et repræsentantskab, der består af:

Leif Balthzersen/Chef for Aarhus Symfoniorkester//Mimi Lund/Arrangement, Musikhuset Aarhus//Lene Juul Sørensen/Den Jyske Opera//Niels-Ole Bo Johansen/ProfessorDJM//Erik Kaltoft/Leder af Aarhus Sinfonietta
/ /Jesper Lützhøft/Danmarks Radio