Presserum
Legible Hearings - at læse lyden

Pressemeddelelse kan downloades her


SPOR-festivalen havde premiere sidste år. Der blev skrevet mangt og meget om festivalen, og indtrykket var, at mange var meget glade for, at der endelig var kommet en værdig afløser for Numus Festivalen. Det vil festivalen naturligvis forsøge at leve op til igen i 2006. Her er et par udpluk af det skrevne:


Surrogate Cities
Aarhus Symfoniorkester

Uh for en oplevelse! Jeg mindes ikke en festival her i byen med en lignende åbning som den , man fik onsdag aften, da SPOR-festivalen satte igang med 'Surrogate Cities', et magtfuldt, medrivende og tankevækkende værk.

Ole Straarup, Århus Stiftstidende 6/5 2005


Surrogate Cities af Heiner Goebbels
Aarhus Symfoniorkester, Jean Thorel. Stemmer: Jocelyn B. Smith og David Moss

..... vokalsolisterne med deres svimlende teknik og stemmeomfang var uforglemmelige. Jocelyn B. Smith er en pragtfuld jazzsangerinde, og David Moss er et fænomen: Når han ikke deklamerede med sin dybe, defaitistiske amerikanske diktion, leverede han et medrivende og fabelagtigt righoldigt rytmisk og klangligt stemmefyrværkeri, jeg simpelthen aldrig har hørt magen til.

Jan Jacoby, Politiken 7/5 2005


Voz Nueva
Indtil nu har SPOR-festivalen været meget tankevækkende og på imponerende højt niveau

Ole Straarup, Århus Stiftstidende 8/5 2005
”Lohengrin”
Salvatore Sciarrino kalder selv sit værk fo ”azione invisible (usynlig forestilling), men årets SPOR-festival skal have både tak og ros for at give det århusianske publikum lejlighed til at se denne eksklusive komponists værk. Man bliver ikke færdig med det foreløbig.

Ole Straarup, Århus Stiftstidende 6/5 2005
SPOR-festivalen er slut og efterlader et indtryk af højt opførelsesniveau og en mere svingende værkkvalitet. Det sidste er forventeligt, nærmest nødvendigt for et arrangement, der vil bryde grænser og vove noget, og den vilje har til stadighed været mærkbart til stede.

At (festivalen) samtidigt formåede at hæve sig over den rene famlen, skyldtes især to storværker: åbningen med Heiner Goebbels 'Surrogate Cities' og afslutningen med Salvatore Sciarrinos 'Lohengrin'. Sidstnævntes parafrase over den klassiske legende, man kender fra Richard Wagners opera, var festivalens mest hudløst sensible værk, kvintessensen af dens stræben. (.....) I en stærk og modig indsats, yderligere eksponeret i nærgående videoprojektioner, gestaltede Rikke Simonsen en skizofrent hallocinerende Elsa i og omkring en hospitalsseng.

Jan Jacoby, Politiken 10/5 2005


SPOR festival
Thomas Agerfeldt Olesen
Willemoesgade 22
DK-8200 Århus N
T: + 45 86167709 / +46 20216769
info@spor-festival.dk